Toidukaubad

HALVAAKOOK

Koostisained:

  • 1 pakk isekerkivat jahu (0,5 kg)
  • 1 pakk võid
  • 250 gr purustatud Makedoonia vaniljemaitselist halvaad
  • 250 gr halvaad, kuubikutena
  • 1/3 klaasi piima
  • 4 muna
  • vanilje essentsi
  • 200 gr poolmagusat šokolaadi
  • 100 gr rõõsat koort

Valmistamine:

Vahusta või kohevaks. Vahusta sinna hulka purustatud halvaa, munad ja vanilje, kuni saad ühtlase massi.
Sega vaheldumisi hulka jahu ja piim. Klopi segu veel kolm minutit. Lisa halvaakuubikud ja sega õrnalt.
Pane kook määritud vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180 C juures.
Kui kook on valmis, võta see ahjust välja ja lase jahtuda. Koogi peale vala šokolaadivaap,
mida võib valmistada järgmiselt: sulata šokolaad ja sega see rõõsa koorega.

 

TAHHIINISUPP

Koostisained:

  • 2 porgandit
  • 2 kartulit
  • 2 porrut
  • punt sellerit
  • 1 spl peterselli
  • soola, pipart
  • 1 klaas Makedoonia tahhiinit
  • 2 spl õli
  • 1 spl jahu
Valmistamine:
 
Pese kõik köögiviljad, puhasta ja lõika need kuubikuteks. Kastrulis kuumuta õli ja lisa jahu.
Sega kuni pruunistumiseni. Siis lisa kuuma vett, pidevalt segades, et jahu sulanduks. Lisa köögiviljad, sool ja pipar.
Pane kaas peale ja kuumuta. Kui segu tõuseb keema, lisa tahhini. Sega ja lase veel viis minutit keeda. Serveeri supp kuumalt.

 

 

HUMMUS 1

Koostisained:

  • 1 purk kikerherneid
  • ½ sidruni mahl
  • 2 spl tahhiinit ehk Makedoonia seesamipastat
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 spl oliivõli
  • soola
  • värsket peterselli

Valmistamine:

Nõruta kikerherned, kuid pane paar supilusikatäit konservivedelikku kõrvale. Aseta kõik komponendid kannmikserisse ja püreesta. Vajadusel lisa jogurtit. Serveeri külmalt kas pitaleivaga või dipikastmena köögiviljade kõrvale. Soovi korral võid maitsestamiseks lisada ka tšilli - või paprikapulbrit.

 

 

 

HUMMUS 2

Koostisained:

  • 150g kuivatatud kikerherneid
  • 2 sidruni mahl
  • 2 küüslauguküünt, viilutatult
  • 2spl oliivõli, külmpress
  • natuke cayenne`i pipart
  • 150ml tahhiinit ehk Makedoonia seesamipastat
  • soola, värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

Pane kikerherned terveks ööks külma veega likku. Kurna ja pane värske veega keema ja keeda 10 minutit, keera temperatuur madalamaks ja keeda 1 tund, nõruta. Püreesta kikerherned, lisa sidruni mahl, küüslauk, oliivõli, cayenee`i pipar ja tahhiini pasta ning püreeri ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

 

 

 

Copyright © 2014 Maic Kaubanduse AS. Kõik õigused kaitstud.
Gurud.ee